Τα μέλη του Σωματείου υποστηρίζουν ενεργά τις δράσεις του και ενισχύουν υλικά και ηθικά την προσπάθειά του να προωθήσει μέσω της Χορωδίας «Γιάννης Μάντακας» την χορωδιακή μουσική δημιουργία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ

Στο Σωματείο μπορούν να εισέλθουν ως μέλη όσοι αποδέχονται τους σκοπούς του και είναι διατεθειμένοι να δραστηριοποιηθούν για την πραγματοποίησή τους.

Για την είσοδο μελών στο Σωματείο αποφασίζει το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο εξετάζει όλες τις αιτήσεις εγγραφής.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή στο Σωματείο είναι ο αιτών/η αιτούσα να είναι άνω των 18 ετών.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ / ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

Τα μέλη έχουν δικαίωμα να αποχωρήσουν οποτεδήποτε από το Σωματείο. Η αποχώρηση πρέπει να γνωστοποιείται εγγράφως στο Διοικητικό Συμβούλιο τρεις τουλάχιστον μήνες πριν από τη λήξη του λογιστικού έτους και ισχύει για το τέλος του.

Το μέλος μπορεί να αποβληθεί από το Σωματείο, αν υπάρχει σπουδαίος λόγος και το αποφασίσει η Γενική Συνέλευση με την πλειοψηφία των τριών τετάρτων των παρόντων μελών της.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ & ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ

 1. Τα μέλη υποχρεούνται να παρίστανται κατά τις Γενικές Συνελεύσεις του Σωματείου.
 2. Τα μέλη, πλην των επιτίμων, έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στα όργανα του Σωματείου, με τους τυχόν περιορισμούς που περιλαμβάνονται σε άλλα άρθρα του καταστατικού.
 3. Τα μέλη υποχρεούνται στην καταβολή της εκάστοτε ετήσιας συνδρομής (20€), έως το τέλος του πρώτου μήνα του τρέχοντος έτους.

ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ

Η συνδρομή στους Φίλους έχει ετήσια διάρκεια και ανέρχεται στο ποσό των είκοσι (20) ευρώ. Η πληρωμή της συνδρομής για το τρέχον έτος γίνεται μέχρι την τελευταία ημέρα του πρώτου μήνα του, ως εξής:

 • Πληρωμή τοις μετρητοίς στον Ταμία των Φίλων, κ. Δημήτρη Μηλώση, κάθε Τρίτη μεταξύ 19:30-21:30, στον χώρο προβών της Χορωδίας «Γιάννης Μάντακας» (Φοιτητική Λέσχη Θεσσαλονίκης, 2ος όροφος, έναντι του Roof Garden Café)
 • Πληρωμή μέσω κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό του Σωματείου. Τα στοιχεία του λογαριασμού είναι τα εξής:
  Τράπεζα: Eurobank
  Αρ. Λογαριασμού: 0026.0232.51.0201331938
  IBAN: GR2602602320000510201331938
  Δικαιούχος: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΤΑΚΑΣ ΤΟΥ ΑΠΘ
  Ως αιτιολογία, γράψτε το ονοματεπώνυμό σας και τη λέξη “ΣΥΝΔΡΟΜΗ”, ακολουθούμενη από το έτος για το οποίο πληρώνετε τη συνδρομή.

Με την τακτοποίηση των ταμειακών σας υποχρεώσεων θα λάβετε ηλεκτρονικά στο λογαριασμό e-mail που έχετε δηλώσει την απόδειξη είσπραξης για την καταβολή της συνδρομής σας.

ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΩΝ

 1. Τα μέλη λαμβάνουν ταχυδρομικώς και ηλεκτρονικά προσκλήσεις για τις γενικές συνελεύσεις του Σωματείου.
 2. Τα μέλη λαμβάνουν ηλεκτρονικά ενημερωτικό newsletter για τις δράσεις του Σωματείου και τις εκδηλώσεις της Χορωδίας «Γιάννης Μάντακας».
 3. Τα μέλη λαμβάνουν ταχυδρομικώς και ηλεκτρονικά προσκλήσεις για τις δωρεάν εκδηλώσεις του Σωματείου και της Χορωδίας.
 4. Τα μέλη συμμετέχουν σε κληρώσεις προσκλήσεων που πραγματοποιεί το Σωματείο για συναυλίες και λοιπές εκδηλώσεις οι οποίες δεν έχουν ελεύθερη είσοδο.
 5. Τα μέλη δικαιούνται 15% έκπτωση σε όλες τις εκδόσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τις οποίες μπορούν να προμηθευτούν από το πωλητήριο του Φεστιβάλ στον κινηματογράφο Ολύμπιον (Πλ. Αριστοτέλους 10), και από το πωλητήριο του Φεστιβάλ στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Προβλήτα 1, Λιμάνι) με την επίδειξη της κάρτας μέλους τους.
 6. Τα μέλη και οι συγγενείς τους πρώτου βαθμού έχουν 10% έκπτωση με την επίδειξη της Κάρτας Μέλους στα δίδακτρα όλων των τμημάτων του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Η διαδικασία εγγραφής νέων μελών είναι η εξής:

 1. Κατεβάζετε την αίτηση εγγραφής (Αίτηση εγγραφής – αρχείο PDF)
 2. Συμπληρώνετε την αίτηση και την υπογράφετε
 3. Την στέλνετε μέσω e-mail στη διεύθυνση info@mantakaschoirfriends.gr με θέμα «Αίτηση Εγγραφής» και το ονοματεπώνυμό σας
 4. Εναλλακτικά, μπορείτε να φέρετε την συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη αίτηση στο χώρο της Χορωδίας (Φοιτητική Λέσχη ΑΠΘ, 2ος όροφος) κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 19:30 έως τις 21:00
 5. Στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σωματείου συζητούνται οι αιτήσεις και θα ενημερωθείτε για την έγκρισή της μέσω e-mail ή τηλεφωνικώς, ώστε να τακτοποιήσετε και τις ταμειακές σας υποχρεώσεις με τον/την Ταμία του Σωματείου.
ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Η αίτηση εγγραφής στο Σωματείο δεν έχει κάποιο κόστος. Με την έγκριση της αίτησης, το μέλος είναι υποχρεωμένο να καταβάλει το ποσό των 20€ (ετήσια συνδρομή), ώστε να μπορεί να απολαμβάνει στο τρέχον έτος τα προνόμια των μελών του Σωματείου.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας (e-mail) είναι απαραίτητη ώστε το μέλος να ενημερώνεται άμεσα και πλήρως για τις δραστηριότητες του Σωματείου και της Χορωδίας. Επομένως, παροτρύνουμε τα μέλη μας να δημιουργήσουν μια ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας. Σε αντίθετη περίπτωση, η επικοινωνία θα γίνεται τηλεφωνικά και ταχυδρομικώς.

Η διαδικασία παραγωγής των Καρτών Μέλους έχει κάποιες συγκεκριμένες τεχνικές απαιτήσεις, οι οποίες επιβάλλουν κάποιον χρόνο αναμονής.

Επικοινωνείτε το συντομότερο με την Γραμματεία του Σωματείου (info@mantakaschoirfriends.gr), δίνοντας τα νέα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Με την επιβεβαίωση της κατάθεσής σας, θα σας αποσταλεί ταχυδρομικώς, στη διεύθυνση που έχετε δηλώσει στην αίτηση εγγραφής σας, η απόδειξη είσπραξης για το ποσό της συνδρομής σας, καθώς και το ειδικό αυτοκόλλητο ασφαλείας ισχύος της κάρτας, το οποίο και θα επικολλήσετε στην ειδική θέση πάνω στην κάρτα.